Training Veerkracht, vitaliteit en wendbaarheid

Inschrijven wachtlijst

Heb jij ook het gevoel dat je 10 ballen in de lucht moet houden?

Dat iedereen iets van je wilt? En je eigenlijk niet op deze manier wilt werken? Jij maakt hét verschil, dus jouw vitaliteit is van groot belang! Hoe blijf je vitaal en ontwikkel je wendbaarheid om te kunnen meebewegen in een sterk dynamische omgeving? Deze training geeft je handreikingen om het echt anders te doen! Nieuwe kennis en praktische handvatten voor het behoud van energie, plezier en optimaal functioneren in werk en privé.

Waarom deze training?

Jij maakt hét verschil, dus jouw vitaliteit is van groot belang! De training maakt onder meer gebruik van kennis en methodieken van Human Givens*,  Mindfulness en Positieve Psychologie.  

Met inzet van deze kennis, het ontwikkelen van zelfinzicht en het opdoen van de juiste vaardigheden vergroot je jouw veerkracht, vitaliteit en wendbaarheid.

*Human Givens is een psychologische begeleidingsmethode. Het combineert nieuwe wetenschappelijke inzichten met de sterkste elementen van verschillende grote stromingen in de psychologie. Zie ook www.hgi.org.uk.

Wat je gaat leren

 • Omgaan met hoge stress situaties en de impact daarvan minimaliseren;
 • Het verschil herkennen tussen een gezonde ‘stretch’ (het oprekken van je grenzen) en ongezonde stress;
 • Hoe aanhoudende spanning je helder denkvermogen ondermijnt en kan leiden tot spanningsklachten, angst en burn-out;
 • Deze signalen bij jezelf en bij de ander herkennen;
 • Inzicht in je natuurlijke vermogens en persoonlijke kwaliteiten voor het herstellen van emotioneel evenwicht;
 • Hoe je een ontspannen staat en helder denkvermogen te behouden in uitdagende situaties in werk en privé. Je leert hoe je de kennis kunt doorgeven aan jouw medewerkers en/of cliënten.

“Je zet je bewustzijn weer op scherp om vaker stil te staan bij je lijf. Hoe voel je je écht en wat kan je eraan doen als je een opgejaagd gevoel hebt. Ik maak nu andere keuzes dan voorheen.

Deelnemer

Programma

De training bestaat uit 4 modules van elk één dagdeel. Om borging van het geleerde in de praktijk te waarborgen wordt elke module afgesloten met een persoonlijk actieplan en wordt ‘peer coaching’ en/of intervisie gefaciliteerd.

Dagdeel 1: Je eigen koers bepalen

Na de kennismaking en de inleiding gaan we met elkaar aan de slag om te onderzoeken hoe stress zich uit in jouw lichaam en wat het effect daarvan is op jouw werkvermogen. Ook gaan we ervaren hoe je een adempauze kunt nemen. 

Dagdeel 2: Samenhang van geest en lichaam

Je doet kennis op over de vicieuze stresscirkel en leer je hoe je hieruit kunt stappen. Ook leer je meer over de samenhang tussen lichaam en geest. Tenslotte ga je oefenen met het reguleren van emoties.

Dagdeel 3: Leren surfen op de golven van verandering

Je leert het verschil ontdekken tussen zaken waar je wel en geen invloed op kunt uitoefenen. Daarbij ontdek je hoe je in een onrustige omgeving toch je rust kunt vinden. Ook ga je ervaren dat door je aandacht te richten en je focus te houden je beter gaat presenteren.

Dagdeel 4: Wat is mijn (veer)kracht?

Je gaat leren om jouw persoonlijke kwaliteiten te benoemen. Je ontdekt de relatie tussen je kwaliteiten en valkuilen. Aan de hand van feedback uit je omgeving ga je uitdagingen formuleren waar je na deze training zelf mee aan de slag kunt gaan!

Werkwijze

Deze training wordt incompany op locatie aangeboden. Testen, oefeningen en opdrachten maak je in de online leeromgeving voor optimale integratie van het geleerde in de dagelijkse praktijk.

Studiebelasting

De training bestaat uit 4 dagdelen van 4 uur.

Bewijs van deelname

Na het afronden van deze training ontvang je een bewijs van deelname.

Voor deze training geldt geen vrijstellingenbeleid.

Contact

Inhoudelijke vragen? Mail of bel ons voor vrijblijvend advies: info@kanskwadraat.nl of telefonisch: 030-878 48 81.

Incompany

Deze training wordt ook incompany aangeboden. Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

Ik wil meer informatie over een incompany training

  Organisatie

  Jouw naam

  Naam training/opleiding

  Aantal deelnemers aan de training

  Telefoonnummer

  E-mailadres

  Korte beschrijving van jouw vraag

  Neem de validatiecode over
  captcha